Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ



Σήμερα το πρωί, είχα σκοπό να αλλάξω το νερό στο περγαμόντο και να το βράσω για ακόμα 5 λεπτά.

Το δοκίμασα όμως και είδα ότι δεν ήταν ιδιαίτερα πικρό.

Έτσι αποφάσισα να συνεχίσω την διαδικασία στο τελικό στάδιο.

Έβαλα στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και 1 κιλό ζάχαρη.

Αφού πήρε μία βράση, έβαλα μέσα το περγαμόντο και λίγο αργότερα έστριψα μέσα και ένα λεμονάκι και συνέχισα το βράσιμο μέχρι που έδεσε το σιροπάκι.













Έτοιμο το γλυκάκι, παραδοσιακό και χωρίς κορεσμένα λιπαρά.







Μην το σνομπάρετε λοιπόν!!!!







Κερνάμε, όπως καταλάβατε, γλυκό του κουταλιού "περγαμόντο".





Φίλοι και γνωστοί κοπιάστε.

Ελπίζω να μην το περιφρονήσετε, όπως κάνατε με την σπανακόπιτα μου.

Κρίμα όμως γιατί ήταν πολύ ωραία. Χάσατε. Εμείς την τσακίσαμε.

Έχω βαζάκι στην άκρη.












Ναι σε εσάς απευθύνομαι,....................... μην κάνετε τους Κινέζους.












Σας περιμένω !!!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου