Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑΤο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πήγαμε μία βόλτα με τον άντρα μου στην Βέροια για να δούμε τον γυιό μας που υπηρετεί την θητεία του εκεί.
Μείναμε σε ένα ξενοδοχείο στην πλατεία του ρολογιού, στο κεντρικότερο ίσως σημείο της πόλης, στην οποία δεσπόζει το δικαστικό μέγαρο και το μνημείο των πεσόντων.
Σε αυτή την πλατεία είχαμε την ευκαιρία την Κυριακή το πρωί να δούμε στρατιωτικό άγημα συνοδευόμενο από την στρατιωτική μπάντα, που είχαν έρθει για την έγερση της σημαίας.
Ανάμεσα στους φαντάρους ήταν και ο γυιός μας.


Το άγημα και η μπάντα
Ο γυιός μας με άλλους φαντάρους
Το δικαστικό μέγαρο

Όψη της πόλης από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου
Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε πολύ χρόνο στην διάθεση μας, όμως στα γρήγορα είδαμε την παλιά πόλη της Βέροιας και μας άρεσε ιδιαίτερα η αρχιτεκτονική των σπιτιών της.
Οι φωτογραφίες είναι από την παλιά εβραϊκή συνοικία, την Μπαρμπούτα,  η οποία είναι γραφική συνδυάζοντας παλιά αρχοντικά, δρόμους με καλντερίμια, πολύ πράσινο και τον Τριπόταμο που την 
διασχίζει


Παράθυρο με περίτεχνα κάγκελαΕρειπωμένο αρχοντικό


Ο Τριπόταμος
Τριπόταμος
Πεζόδρομος δίπλα στον Τριπόταμο

Φυσικά, πήγαμε και στην Βεργίνα. 
Το μουσείο μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα, όχι μόνο με τα εκθέματα τα οποία είναι  απερίγραπτα αξιοθαύμαστα, αλλά και η θέση του μουσείου, το οποίο βρίσκεται κάτω από το έδαφος, χτισμένο γύρω από τους τάφους που βρέθηκαν. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κάποιος την εξαιρετική εντύπωση που του προκαλούν οι τάφοι, τα κτερίσματα,οι σαρκοφάγοι κλπ κλπ.

Στην συνέχεια πήγαμε Ηγουμενίτσα και Σίβωτα, να δούμε κάποιους φίλους μας,  Και την Δευτέρα επιστρέψαμε από Ναύπακτο, Γαλαξίδι, Ιτέα, Λιβαδειά και μετά εθνική οδό για Αθήνα.
Σε 3 μέρες κάναμε πάνω από 1500 χιλιόμετρα και αν είχαμε άλλες 3 θα κάναμε τουλάχιστον τα διπλάσια.

Σίβωτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου