Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

ΖΑΠΟΝΕ (ΜΑΝΙΚΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ)Ήθελα να ράψω ένα μπλουζάκι ζαπονέ. Είναι εύκολο και δροσερό για το καλοκαίρι. 

Δυστυχώς όμως δεν είχα διάθεση να κατέβω στο κέντρο, λόγω καύσωνα, για να αγοράσω ύφασμα. Έτσι άρχισα να ψάχνω στο καλάθι που συνήθως ρίχνω όλα τα υπολείμματα από τα υφάσματα που περισσεύουν. Ήμουν τυχερή. Βρήκα κάποια αρκετά μεγάλα κομμάτια που θα διευκόλυναν το έργο μου. Το καθένα μόνο του όμως δεν ήταν αρκετό. 
Για τον λόγο αυτό τροποποίησα το πατρόν μου.

Το ζαπονέ γίνεται πάνω στην βάση του ελαστικού πατρόν. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο πατρόν και για το εμπρός και για το πίσω.
Το ζαπονέ γίνεται μπλούζες με ντεκολτέ χαμόγελο 
και βέβαια με διάφορα άλλα ντεκολτέ. 
Γίνεται φόρεμα εφαρμοστό ή με σούρα στην μέση. Γίνεται ζακέτα χειμερινή, παλτοζακέτα ή παλτό. Μπορούμε να προσθέσουμε ότι γιακά θέλουμε. Μπορεί να γίνει σταυρωτό ή κρουαζέ για ρόμπες, ζακέτες και παλτό.
Για το μπλουζάκι που σας παρουσιάζω, χρησιμοποίησα 2 ειδών ρετάλια - υπολείμματα από υφάσματα που περίσσεψαν από άλλα φορέματα.   
Ύφασμα Νο 1 : 1,30 φάρδος Χ 70 εκ μήκος
Ύφασμα Νο 2 : 2 κομμάτια : 15 εκ φάρδος Χ 40 εκ μήκος
 Επίσης από το ύφασμα Νο 2 χρησιμοποίησα 1 κομμάτι μήκους 1μ Χ 9 εκ φάρδος. Το έκοψα σε 3 λωρίδες 1μ Χ 3 εκ.  Με αυτές τις λωρίδες έφτιαξα την διακοσμητική πλεξίδα για την λαιμόκοψη.Αυτή την διακοσμητική λωρίδα μπορείς να την προσαρμόσεις στην λαιμόκοψη με διάφορους τρόπους και να κάνεις το ρούχο να φαίνεται διαφορετικό.
Εγώ το έκανα με 2 τρόπους

Καλή σας ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου