Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

ΒΑΣΙΚΟ ΚΟΡΣΑΖ Νο 1

Επειδή η γλυκύτατη φίλη Νότα μου ζήτησε πατρόν για σακάκι, επανέρχομαι με βελτιωμένη ανάρτηση του κορσάζ (στα μέτρα μου βέβαια). Την ανάρτηση θα την κάνω λίγο-λίγο. Ότι ετοιμάζω θα το αναρτώ και στο τέλος θα το αναρτήσω και σε βιντεάκι.
Πάντα με βάση το κορσάζ, μπορούμε να φτιάξουμε, φουστάνια (το πάνω μέρος), μπλούζες, τοπ, πουκάμισα, γιλέκα, σακάκια, παλτό κλπ.

Πως σας φαίνεται αυτό?
Δεν είναι πολύ κλασάτο και ταυτόχρονα χαριτωμένο?

ΞΕΚΙΝΑΜΕ

ΕΜΠΡΟΣ

Για να θυμηθούμε πως φτιάχνουμε το κορσάζ.Σχεδιάζουμε δεξιά μία κάθετο  1 – 2, ίση με την εμπρός τάλια. 


Συνεχίζουμε από το σημείο 1, με μία οριζόντια γραμμή προς τα αριστερά 30 εκ. και σημειώνουμε 3.
ž
Για να σχηματίσουμε την λαιμόκοψη, μετράμε από το σημείο 1,  8 εκ αριστερά και 8 εκ κάτω και ενώνουμε με καμπύλη.

Από το σημείο 1, μετράμε προς τα κάτω το ύψος του στήθους  και σημειώνουμε 6. Από το σημείο 6 σχεδιάζουμε οριζόντια γραμμή ίση με το ¼ της περιφέρειας του στήθους και σημειώνουμε 7.

Στην οριζόντια γραμμή της λαιμόκοψης, σημειώνουμε το σημείο 8 μετρώντας αριστερά της λαιμόκοψης 4 εκ,  μετράμε αριστερά 9 εκ από το σημείο 8 και σημειώνουμε το σημείο 9. Από το σημείο 1 μετράμε αριστερά 26 εκ και σημειώνουμε το σημείο 10.


Στην γραμμή του στήθους από το σημείο 6, μετράμε 11 εκ  προς το σημείο 7 και σημειώνουμε το σημείο 11. Ενώνουμε το σημείο 11 με τα σημεία  8 & 9 και σχηματίζουμε την πένσα ώμου. 

Από το σημείο 2, σχεδιάζουμε  την γραμμή μέσης , η οποία είναι ίση με το ¼ της περιμέτρου της μέσης και σημειώνουμε το σημείο 12.


Αύριο θα συνεχίσω την ανάρτηση.
Καλό σας βράδυ.
ž


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου