Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΡΕΝΤΙΚΟΤΑ Νο ΙΙ - Princess seam

Ενα ωραίο σχέδιο για ζακέτα, σακάκι, μπλούζα, φουστάνι είναι αυτό που σας παρουσιάζω σήμερα. Είναι πολύ κομψό και αναδεικνύει την σιλουέτα υπέροχα.
Ίσως και για αυτό στην αγγλική ονομάζεται princess seam.


Κατεβαίνω από το σημείο 2 προς το σημείο Α 19 εκ. Από το Α στο Β, δηλαδή στην γραμμή της περιφέρειας 27 εκ. Ενώνω με καμπύλη το σημείο 12 με το Β. Η μασχάλη όταν θέλουμε να βάλουμε μανίκι πρέπει να ξεκινάει από την γραμμή του στήθους. Αν το θέλουμε αμάνικο ανεβαίνουμε από το σημείο 7 προς τα πάνω 4-5 3κ και σχεδιάζουμε νέα μασχάλη η οποία καταλήγει στον ώμο ακριβώς στο ίδιο σημείο με την μασχάλη που χρησιμοποιούμε για μανίκι.



Για να συνεχίσουμε την πένσα μέσης προς την περιφέρεια, κατεβαίνουμε προς τα κάτω 8 εκ και ενώνουμε με το 11a και 11b.

Από την γραμμή στήθους μετράμε 11εκ προς τον ώμο και σημειώνουμε αυτό το σημείο στην γραμμή της μασχάλης. Ενώνουμε με καμπύλη αυτό το σημείο με το σημείο 11 και προεκτείνουμε προς τα κάτω. Αυτή είναι η βασική γραμμή της ρεντικότας Νο ΙΙ.

 Επειδή το πατρόν μας θα κοπεί πάνω στην γραμμή της ρεντικότας, η πένσα μέσης θα πρέπει να ενσωματωθεί σε αυτή την γραμμή.


Κόβοντας λοιπόν το πατρόν μας, έχουμε πλέον 2 κομμάτια. Το πρώτο που όπως βλέπεται έχει κοπεί όλο πάνω στην κόκκινη γραμμή της ρεντικότας, ακόμα και πάνω στην γραμμή της πένσας μέσης.

Αλλά και το δεύτερο κομμάτι έχει κοπεί με τον ίδιο τρόπο.

Εδώ που είναι και τα δύο κομμάτι μαζί, φαίνεται καθαρότερα πως έχουν κοπεί, και με αυτό τον τρόπο έχουμε ενσωματώσει την πένσα μέσης.

Τέλος κλείνουμε και την πένσα ώμου και το πατρόν μας είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στο ύφασμα και να προχωρήσουμε στην κοπή, αφού αφήσουμε περιθώρια ραφής.

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΡΑΨΙΜΟ

1 σχόλιο:

  1. Eυχαριστώ πολύ για την καλοσύνη σας και για τον κόπο που κάνετε να μοιράζεστε μαζί μας τη γνώση σας.

    Ξανά ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή