Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

ΑΠΛΗ ΦΟΥΣΤΑ ΣΤΑΥΡΩΤΗ

Γεια σας.
Καλό μήνα σε όλους σας.
Είναι αρκετός καιρός από την τελευταία μου ανάρτηση. Ελπίζω να σας έλειψα. Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε μία φούστα σταυρωτή απλά και γρήγορα.
Ξεκινάμε με ένα κομμάτι ύφασμα 130 εκ φάρδος Χ 60 εκ. μήκος
Στο κάτω μέρος του υφάσματος, γυρίζουμε 3-4 εκ και γαζώνουμε το στρίφωμα. Επίσης στην δεξιά πλευρά του υφάσματος, γυρίζουμε 2-3 εκ και γαζώνουμε την πλαϊνή ραφή.

Στην αριστερή πλευρά σημειώνουμε μια κάθετη γραμμή στα 10 εκ για να δημιουργήσουμε την μόστρα, όταν θα κλείσει το σταύρωμα.

Σημειώνουμε ένα σημείο στα 20 περίπου εκ δεξιά, εκεί που θα ακουμπήσει το σταυρωμα. Στην συνέχεια σημειώνουμε 5 σημεία αριστερά και 5 σημεία δεξιά, και δημιουργούμε πιετάκια.


Διπλώνουμε την μόστρα αριστερά και γαζώνουμε.
Σε αυτό το σημείο έχουμε 2 επιλογές. Η πρώτη είναι να φτιάξουμε μία φούστα απλή, καθημερινή, χρησιμοποιώντας ένα ζέρσεϊ ύφασμα ή κάποιο άλλο της επιλογής μας. Για να τελειώσουμε την φούστα δημιουργούμε ένα ζωνάκι μήκους 2 μέτρων με φάρδος 5 εκ, (τελειωμένο 2 εκ) όπου αφού το γυρίσουμε και το γαζώσουμε πάνω στο μεγάλο κομμάτι, έχουμε πλέον την σταυρωτή μας φούστα. 

Η δεύτερη επιλογή μας είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα καλύτερο ύφασμα, όπως μεταξωτό, ή σατέν για μία επίσημη φούστα. Το ζωνάκι που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να έχει μήκος 2,5 μ και φάρδος 12 εκ, ώστε τελειωμένο να είναι ένα ζωνάρι 5 εκ. 

Αφού τελειώσουμε με το ζωνάκι το γαζώνουμε επάνω στο μεγάλο κομμάτι μας, όπως το ανωτέρω σχεδιάγραμμα. Δένουμε το ζωνάκι σε φιόγκο.
Αααα!!!! Να μην ξεχάσω να σας πω, ότι το μήκος μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το μήκος που εσείς θα επιθυμούσατε για την φούστα σας. Και το σπουδαιότερο, αντί για φούστα μπορείτε να το φορέσετε και σας στράπλες φόρεμα, αν δέσετε τα ζωνάκια πάνω από το στήθος σας..
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

3 σχόλια:

  1. πολύ ωραία ιδέα!προς το παρόν προσπαθώ να βρώ χρόνο να ολοκληρώσω το παντελόνι,ευχαριστώ πολύ για την ανάρτηση,καλή ανάσταση εύηβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εξαιρετικη δουλειά, ευχαριστώ. κατερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρονια πολλα, με υγεια. κατερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή