Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΖΑΚΕΤΑΚάθε εξωτερικό ρούχο που διαλέγουμε, όπως οι ζακέτες για παράδειγμα, έχουν το δικό τους μοναδικό στιλ και ανάλογα το μήκος ή το σχέδιο, προσδίδουν διαφορετικό αποτέλεσμα.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι να διαλέξουμε κάποιο κομμάτι που να μας κολακεύει οπτικά όσο περισσότερο γίνεται, και να μας δείχνει πιο λεπτές.
Για τον λόγο αυτό προσέχουμε να ξεπερνούν σε μήκος το σημείο των μηρών. Έτσι όχι μόνο καλύπτουν την περιφέρεια, αλλά κάνουν το σώμα μας να φαίνεται λεπτότερο και ψηλότερο.Οι αγαπημένες μας ζακέτες είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της γκαρνταρόμπας μας. 
Το πατρόν που παρουσιάζουμε σήμερα, εννοείτε ότι μπορείτε να επεκτείνετε αναλογικά το μήκος του ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες και τα γούστα σας. 
Για την ζακέτα που παρουσιάζεται εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υφάσματα όπως πλεκτό, βελούδο, λίκρα, μακό, και πολλούς ακόμη τύπους υφασμάτων ανάλογα με την χρήση για την οποία την προορίζουμε, όπως καθημερινή, για το γραφείο, βραδινή και φυσικά μπορεί να φορεθεί όλες τις εποχές και όλες τις ώρες ανάλογα με το υλικό που έχουμε χρησιμοποιήσει.


Για να μην κόβουμε δύο φορές αυτά τα κομμάτια πατρόν που παρουσιάζονται ανωτέρω μισά, διπλώνουμε το ύφασμα μας και τα καρφιτσώνουμε επάνω, ώστε να είναι σταθερά. Κόβουμε τα ανωτέρω κομμάτια (πίσω, εμπρός και μανίκια). Την πλάτη την τοποθετούμε ακριβώς στο σημείο που διπλώνει το ύφασμα ώστε όταν κοπεί να είναι ένα κομμάτι. Το εμπρός και το μανίκι τα οποία θέλουμε να είναι δύο ξεχωριστά κομμάτια έκαστο, τα τοποθετούμε πάνω στο ύφασμα προσέχοντας έτσι ώστε να έχουμε την μεγαλύτερη οικονομία υφάσματος. Αφήνουμε περιθώρια ραφής, τουλάχιστον 2cm σε κάθε πλευρά.Ανοίγουμε το ύφασμα και τοποθετούμε αυτό το πατρόν το οποίο είναι ένα κομμάτι και κόβουμε, αφήνοντας πάλι περιθώρια ραφής.
Φυσικά μπορούμε να διπλώνουμε το πατρόν στην μέση, στο σημείο της κόκκινης γραμμής, να το καρφιτσώσουμε σε διπλωμένο ύφασμα και να κόψουμε. Άλλωστε αυτός είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος. Θα πρέπει όμως πάλι να προσέξουμε ώστε να τοποθετηθεί στην άκρη του διπλωμένου υφάσματος γιατί θέλουμε να είναι ένα κομμάτι.
Ενώνουμε τα κομμάτια το Β με το Β, το Α με το Α κλπ με καρφίτσες και τρυπώνουμε. Κάνουμε την πρώτη μας πρόβα. Όταν είμαστε πλέον ικανοποιημένοι γαζώνουμε ξεκινώντας από τους ώμους στην συνέχεια γαζώνουμε τα μανίκια μετά τα πλαϊνά και τελευταία την πίσω μπάσκα. Γαζώνοντας την μπάσκα ξεκινάμε πρώτα από την πλάτη του πίσω κομματιού και μετά τα πλαϊνά που ενώνονται με το εμπρός κομμάτι. Μπροστά μπορούμε να βάλουμε ένα μεγάλο φερμουάρ ή κουμπιά ή να μην κάνουμε τίποτα από αυτά και η ζακέτα να είναι ανοικτή. Στο τέλος γαζώνουμε το στρίφωμα.

Πηγή
http://evergreenperfect-sew.blogspot.gr/2017/02/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου